Opiskelijavaihto

Kuvataideakatemialla on laaja vaihtokouluverkosto. Vuosittain suuri joukko Kuvataideakatemian opiskelijoita suorittaa vaihto-opintoja ulkomailla. Opinnot on mahdollista hyväksilukea osaksi tutkintoa soveltuvin osin.

Kuvataideakatemian vastaanottaa vuosittain parikymmentä vaihto-opiskelijaa ulkomailta. Opiskelijat viipyvät pääsääntöisesti lukukauden ajan.

Vaihto-opiskelijoilla on käytössään useita vaihto-ohjelmia ja verkostoja. Eurooppalainen Erasmus on laaja korkeakouluopiskelijoiden vaihto-ohjelma. Kuvataideakatemian Erasmus-partnereita ovat pääsääntöisesti kaikki keskeiset eurooppalaiset taidekoulut.

Pohjoismaissa yhteistyötä tehdään NORDPLUS-ohjelman alaisessa 16 taideyliopiston KUNO-verkostossa, johon kuuluvat myös Baltian maat.

Venäjä-yhteistyötä tehdään mm. taideyliopistojen ja ammattikorkeakoulujen muodostamassa ARTSMO-verkostossa (Finnish-Russian Student Exchange Programme). Lisäksi kahdenvälisiä yhteistyösopimuksia solmitaan tarvittaessa.Kuvataideakatemian opiskelijat voivat lähteä vaihtoon aikaisintaan toisena opiskeluvuotena. Vaihto-opiskelu kestää kolmesta kuukaudesta 12 kuukauteen. Hakukäytännöt vaihtelevat partneriyliopistojen kesken, ja vastaanottavat yliopistot päättävät vaihtoon hyväksyttävät opiskelijat.

Sekä lähettävä että vastaanottava korkeakoulu järjestävät tukipalveluita vaihto-opiskelijoille, kuten esimerkiksi auttavat saapuvaa vaihto-opiskelijaa asunnon hankkimisessa, järjestävät kieli- ja orientaatiokursseja ja neuvovat asiaankuuluvien lupien hankinnassa.

Tietoa opiskelusta, työskentelystä ja asumisesta ulkomailla tarjoaa CIMO.


Lisätiedot

Kv-koordinaattori Riitta Salmi
gsm. 040 860 9505
.(JavaScript must be enabled to view this email address)