Taiteellinen toiminta

Kuvataideakatemian taiteellinen toiminta on opetuksen väline ja opiskelijoiden kontakti yhteiskuntaan, taidekenttään ja taideyleisöön. Näyttelytoiminnan avulla opiskelijat saavat ensikosketuksen valmistumisen jälkeiseen työelämään.

Säännöllinen näyttelytoiminta on Kuvataideakatemian taiteellisen toiminnan näkyvin osa. Kuvataideakatemian näyttelytiloissa järjestetään vuosittain kymmeniä opiskelijanäyttelyitä, ryhmänäyttelyitä ja opetukseen liittyviä näyttelyitä. Näyttelyitä toteutetaan myös yhteistyökumppaneiden tiloissa koti- ja ulkomailla.

Näyttelytoiminta taipuu myös spontaaneihin ja avoimiin liikkeisiin, kuten kaupunkitilaa luovin tavoin hyödyntäviin taideprojekteihin. Kuvataideakatemia on mukana myös monissa vuosittaisissa tapahtumissa, kuten Helsingin juhlaviikoilla.

Näyttelyvuoden päätapahtuma on jokakeväinen lopputyönäyttely Kuvan Kevät touko-kesäkuun vaihteessa.

Kuvataideakatemian taiteellista toimintaa ohjaa taiteellinen toimikunta, johon kuuluvat kaikkien koulutusohjelmien professorit, johdon edustajia, opiskelijajäsen sekä muita taiteellista toimintaa koordinoivia henkilöitä. Korkean taiteellisen tason ylläpitämiseksi näyttelyajat jaetaan hakumenettelyn perusteella, ja näyttelyaikojen saajat päättää galleriatoimikunta.