Kuvataideakatemian galleria

7.–17.3.2013
Valtteri Halmetoja

End of the Movement

 

Valtteri Halmetojan näyttelyssä sapluunamaalaukset, graffitit ja tarrataide ovat siirtyneet betonilta paperille. Halmetoja tekee kollaaseja, joissa useat eri tekniikat yhdistyvät.

Hänen näyttelynsä End of the Movement yhdistää katutaiteen alakulttuureita klassiseen piirtämiseen ja kohopainomenetelmiin. Useissa teoksissa pääosassa on sapluuna. Sapluuna on katutaiteen väline, joka muuttuu Halmetojan kollaaseissa täysin uudella tavalla osaksi teosta. Teoksissa sapluunamaalauksen usein kiireinen akti tulee näkyväksi. Kollaasien aihepiiriä inspiroivat japanilaiset sarjakuvat ja niiden pohjalta valmistetut posliinifiguurit. Toisaalta mukana on lainauksia länsimaisesta sarjakuvasta. Teoksissa on läsnä myös pienen teollisuuskaupungin rakennemuutos, jonka Halmetoja on kokenut varttuessaan Mäntässä.

Valtteri Halmetoja (s.1982) valmistuu tänä vuonna kuvataiteen maisteriksi. Hän on aiemmin suorittanut kuvataiteilijan ammattikorkeakoulututkinnon Imatran taidekoulussa ja opiskellut Kanneljärven opiston kuvataidelinjalla.

Hän on aiemmin osallistunut useisiin ryhmänäyttelyihin (esim. Graphica Creativa 2009, Ars Kärsämäki 2010, Mäntän kuvataideviikot 2010) sekä pitänyt yhden yksityisnäyttelyn (Galleria Gjutars 2011). Kuvataideakatemian gallerian näyttely on hänen debyyttinäyttelynsä Helsingissä. Seuraava yksityisnäyttely on jo syksyllä Galleria Jangvassa. Hänen teoksiaan on Aineen Taidemuseon kokoelmissa sekä lukuisissa yksityiskokoelmissa.
 

Takaisin näyttelykalenteriin