Taideyliopisto

Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu yhdistyivät vuoden 2013 alussa vapaan taiteen yliopistoksi, jonka nimeksi tuli Taideyliopisto (Konstuniversitetet / University of the Arts Helsinki).

Taideyliopisto koostuu kolmesta akatemiasta, jotka ovat koulutukselliselta sisällöltään ja kulttuuriselta painoarvoltaan yhdenvertaisia. Akatemioiden nimet ovat Taideyliopiston Kuvataideakatemia, Taideyliopiston Sibelius-Akatemia ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu.

Akatemioiden henkilöstö ja opiskelijat siirtyivät Taideyliopistoon sen aloittaessa toimintansa. Opiskelijoita on yhteensä noin 2000 ja henkilötyövuosia noin 600.

Taideyliopiston hallitukseen kuuluu kymmenen jäsentä, joista kuusi on yliopistoyhteisöstä ja neljä Taideyliopiston ulkopuolelta. Hallituksessa professoreita edustavat maalaustaiteen professori Tarja Pitkänen-Walter Kuvataideakatemiasta ja pianomusiikin professori Erik T. Tawaststjerna Sibelius-Akatemiasta.

Keskiryhmän edustajat ovat suunnittelija Ann-Charlotte Karlsson Teatterikorkeakoulusta ja erikoissuunnittelija Tuomo Lukkarinen Sibelius-Akatemiasta. Opiskelijajäsenet ovat Jussi Rauvola Sibelius-Akatemiasta ja Virpi Viljanmaa Kuvataideakatemiasta.

Hallituksen sidosryhmäjäseniä ovat KT Sirkka Hämäläinen-Lindfors (varapj.), M.A. Virve Sutinen, professori Saku Mantere (pj.) ja FT Marja Sakari.