Uutiset

Pressitiedotteet

27.6.2014

Euroopan taideakatemioiden oudot linnut Kuva/Tilassa

Taideyliopiston Kuvataideakatemian näyttelyiden syyskauden avaa kansainvälinen taideopiskelijoiden näyttely Odd Bird. Mukana on nuoria taiteilijoita kahdeksasta maasta ympäri Eurooppaa. Näyttelyn konseptista ja taiteilijavalinnoista vastaavat Kuvataideakatemia ja Checkpoint Helsinki. 

Lue koko teksti

Uutiset

25.6.2014

Kuvataideakatemian kirjasto on kesälomalla 28.6.–10.8.

Kuvataideakatemian kirjastossa on lomakaudella pitkät laina-ajat. Kun lainaat ennen 27.6., tulee eräpäiväksi 1.9. Kannattaa siis käydä lainaamassa luettavaa kesälomalle! 

Kirjasto on ennen kesälomaa auki viimeisen kerran perjantaina 27. kesäkuuta klo 16 asti, ja avautuu jälleen maanantaina 11.elokuuta klo 9.

Lue koko teksti

Pressitiedotteet

11.6.2014

Taideyliopiston uusi hallitus valittu

Yliopistokollegio päätti kokouksessaan Taideyliopiston uuden hallituksen jäsenistä. Hallitukseen valittiin 10 jäsentä, joista kuusi on yliopistoyhteisöstä ja neljä Taideyliopiston ulkopuolelta.

Lue koko teksti

Uutiset

10.6.2014

Frank Brümmel ja Tatu Tuominen lehtoreiksi

Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa on nimitetty kaksi lehtoria elokuussa alkavalle viisivuotiskaudelle. Kuvanveiston lehtorina aloittaa KuM Frank Brümmel ja taidegrafiikan lehtorina KuM Tatu Tuominen. 

Saksassa syntynyt Brümmel (s. 1972) on opiskellut sekä Nürnbergin Akademie der Bildenden Künsten kuvanveistoluokassa että Kuvataideakatemian maisterikoulutuksessa. Hän on valmistunut myös kivenhakkaajaksi. Kuvataideakatemian kuvanveiston tuntiopettajana Brümmel on ollut vuodesta 2010. Hän toimii muun muassa The Speech Karaoke Action Group –ryhmässä, jonka teos Speech Karaoke on kiertänyt useissa Suomen museoissa.

Tatu Tuominen (s. 1975)  on valmistunut Kuvataideakatemiasta vuonna 2006, ja opiskellut myös taiteen kandidaatiksi Taideteollisesta korkeakoulusta. Hänen teoksiaan on ollut esillä lukuisissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä kotimaassa ja ulkomailla. Hänen töitään on muun muassa Nykytaiteen museo Kiasman ja Helsingin taidemuseon kokoelmissa. Kuvataideakatemiassa Tuominen on opettanut vuodesta 2005.  

Lue koko teksti